Cuinacatalana.net, la guia de restaurants de tot Catalunya, cuina típica catalana, cuina de autor, cuina mediterrania, cuina gurmet, cuina de mercat. Busqui el restaurant que més l'interessi per comarques.

A Cuina Catalana trobarà els productes naturals de la nostra terra, naturals i ecològics, productes sans. Els nostres olis, vins, embotits, formatges, mels....


Baix Ebre

Especialitats de la comarca

Arros

Destaquen en aquesta comarca la qualitat dels llagostins del Delta de l'Ebre.

A L´Ametlla de Mar, es prepara un senzill plat de pescadors anomenat Les galeres al estil Calero. Te molt de pes també la caça abundant i variada. Les llebres, conills, perdius i el porc senglar, tenen un paper molt destacat en la majoria de les poblacions.No es pot deixar d´anomenar l´excel·lent arròs del delta.Un altre producte a destacar son les baldanes, un embotit fet amb arros.A la Delta de l´Ebre existeixen vivers de ostres i musclos.A Tortosa hi podem trobar un plat tradicional molls a la tortosina que es preparen al forn i es cobreixen amb una salsa de tomaquets, seva i anxoves.També abunden en aquesta zona les anguiles i amb elles es confecciona el plat anguila xapada (obertes i secades al sol).

De les aus acuatiques destaca l'ànec salvatge que es cuina de diferentes maneres.

Com a pastissos podem destacar les coquetes de sagí i les garrofetes del Papa.

Et recomanem