Cuinacatalana.net, la guia de restaurants de tot Catalunya, cuina típica catalana, cuina de autor, cuina mediterrania, cuina gurmet, cuina de mercat. Busqui el restaurant que més l'interessi per comarques.

A Cuina Catalana trobarà els productes naturals de la nostra terra, naturals i ecològics, productes sans. Els nostres olis, vins, embotits, formatges, mels....


Segrià

Especialitats de la comarca

Cargols Tota aquesta comarca es terra de fruites de prestigi europeu, sobretot en pomes, peres i pressecs. Es la seu de la denominació de qualitat pressec de pinyana.

Es també la comarca, la reina del cargols que es preparen ala brutesca, a la llauna , a la gormanda, a la pedra, amb samfaina i amb romesco.Es tradicional la cassola de tros o cutxipanda preparat amb verdures i amb confit o tupina, nom que rep la carn o butifarras de porc conservades en grassa.Es molt apreciada la carn de bé. Es fan guisats de carn amb pessol, solomillo amb pomes i en alguns restaurants podem trobar el bacallà a la lleidetana. Es molt bona la sopa de pinyana a base de carn i verdures, llesques de pa, ou i formatge finalment gratinat.Com a dolços la coca tapada perfumada amb anis i farçida d´una barreja de sucre, farina i oli.

I també son típiques els calaixets , dolços de merengue i ametlles.

Et recomanem