Cuinacatalana.net, la guia de restaurants de tot Catalunya, cuina típica catalana, cuina de autor, cuina mediterrania, cuina gurmet, cuina de mercat. Busqui el restaurant que més l'interessi per comarques.

A Cuina Catalana trobarà els productes naturals de la nostra terra, naturals i ecològics, productes sans. Els nostres olis, vins, embotits, formatges, mels....


Priorat

Especialitats de la comarca

Crespells En aquesta comarca hi ha abundancia de fruits secs.

Com plat destacat la llebre amb xocolata, plat cuinat amb vi negre, una picada d´ametlles i pinyons i xocolata.Un altre plat ben conegut son els cargols dolços picants.En algunes poblacions hi podem trobar les crestes, una especie d´empanadilles fregides, amb massa de patates i farina farcides de carn.També com a plat curiós podem destacar els crespells , una especie de bunyols amb arengades.Son coneguts i apreciats els vins D.O. Priorat.Es molt típica la truita amb suc , mongetes blanques i a la que s´afegeix espinacs i que es couen amb una salsa a base de sofregit. També son conegudes les truites amb trampa i romesco.

Hem de destacar una serie de postres que es fan a diferentes poblacions de la comarca con son la ensaginada , el mestrillo , el Sant Blai , i les borraines.

Llocs d'interès

CORNUDELLA DE MONTSANT

GRATALLOPS

Et recomanem