Cuinacatalana.net, la guia de restaurants de tot Catalunya, cuina típica catalana, cuina de autor, cuina mediterrania, cuina gurmet, cuina de mercat. Busqui el restaurant que més l'interessi per comarques.

A Cuina Catalana trobarà els productes naturals de la nostra terra, naturals i ecològics, productes sans. Els nostres olis, vins, embotits, formatges, mels....


Garrigues

Especialitats de la comarca

A l´Albagés podem trobar una plat tipic anomenat gallina a la cassola. També a tota la zona s´elabora l'olla barrejada.

A l´Arbeca s´elabora un dels millors olis que s´obté de l'oliva arbequina.Destaca com a menjar d´hivern la sopa de pastor , caldo de carn en el que es mullen sopes de pa.Hi han molts cargols que es preparen de diferentes maneres com son: a la bruquesca, a la llauna, o a la gormanda.Son coneguts també els panadons , empanadilles de carbaça o espinacs.A la comarca es fa també l'estofat bord que deu el seu nom a l´absencia de carn. Es prepara amb patates i vi negre. La cassola de trot es prepara amb verdures del moment, una mica de carn de porc, butifarras i cargols.A tota la terra Ferma son habituals les arengades amb raim que barreja el dolç del raim amb l´arengada salada.

Llocs d'interès

LES BORGES BLANQUES

CASTELLDANS

CERVIÀ DE LES GARRIGUES

Et recomanem